Als je voor je werk een bus hebt gekocht of geleased dan is het belangrijk dat je die goed inricht. Dat is niet alleen praktisch, het is ook veilig. Zorg in ieder geval dat alle spullen goed gezekerd zijn. Als je dan een keer moet uitwijken of een noodstop moet maken dan loop je in ieder geval niet het risico dat al je gereedschap en andere spullen door de bus vliegen. Om ruimte in de bus te besparen kun je bijvoorbeeld een dakdrager voor een bedrijfswagen laten plaatsen. Ideaal voor een ladder of andere lange attributen. Hieronder geven we handige tips en ideeën voor het inrichten van je werkbus.
Alles snel bij de hand bij de juiste werkbus inrichting
Als je bij een klant aan het werk bent dan is het wel zo handig als je alles wat je nodig hebt snel kunt pakken. Kies dus een handige indeling waarbij gereedschappen en andere spullen die je vaak nodig hebt direct voor het grijpen liggen. Je wilt tijdens je klus immers geen onnodige tijd verliezen met oeverloos gezoek naar die ene tang, schroevendraaier of verfroller. Bovendien is een nette indeling van je bus ook een prima visitekaartje. Als je je bus openmaakt waar de klant bij is dan wil je niet dat deze een onordelijke chaos ziet. Je bus zo af en toe eens door de wasstraat rijden is in dat verband ook zeker een aanrader.
Efficiënte werkbus inrichting met een dubbele laadvloer
Als je ruimte wilt besparen kun je kiezen voor een dubbele laadvloer. Die kun je uittrekken waardoor je alsnog achter in je bus kunt stappen om daar spullen te kunnen pakken of opbergen. Ook kun je zo’n dubbele laadvloer gebruiken om bijvoorbeeld een ladder te vervoeren als je die liever niet op een dakdrager vervoert. Je kunt natuurlijk ook nog overwegen om een aanhanger te huren of een grotere bus als je niet heel vaak een ladder nodig hebt of andere spullen die qua lengte niet in je bus passen.
Let op het maximale laadvermogen
Het is niet zo dat je ongelimiteerd spullen in een bus kunt vervoeren. Er is namelijk een maximaal gewicht dat in de bus mag. Informatie daarover is de vinden bij de dealer of informatie over de bus die je online vindt. Overschrijdt dit maximale laadvermogen niet. Het kan ongelukken veroorzaken en als je door de politie wordt gecontroleerd mag je niet verder rijden tenzij je een deel van je lading kunt overladen of ter plekke uitladen.
Vloeistoffen en gevaarlijke stoffen
Als je vloeibare materialen vervoert dan is het natuurlijk wel handig om die goed vast te zetten. Bussen verf of latex die bij een noodstop door je bus vliegen en openbreken daar word je niet vrolijk van. Ook gevaarlijke stoffen zoals terpentine en andere brandbare of bijtende stoffen moeten goed verpakt worden vervoerd. Houd hier dus rekening mee bij het inrichten van je werkbus. Hier zijn speciale constructies voor die waarborgen dat er geen vervelende dingen gebeuren. Maar ook klein gereedschap, bouten, moeren en pluggen berg je bij voorkeur zodanig op in je bus dat je na een ongeplande noodstop niet een dag bezig bent met alles weer op maat en kleur te sorteren.
Geef een reactie