verkeersregelaar

Hoe wordt je bevoegd als verkeersregelaar?

Als verkeersregelaar ben je door het hele land inzetbaar om hier het verkeer in goede banen te leiden. Maar dit betekent niet dat je zomaar hier aan de slag kunt. Wanneer je interesse hebt om te werken als verkeersregelaar is het belangrijk om te weten welke stappen je moet volgen om bevoegd te worden als verkeersregelaar. Hier lees je alle informatie!

Dit moet je weten over de baan als verkeersregelaar

Als je verkeersregelaar wilt worden heb je hiervoor geen diploma of ervaring nodig. Wel heb je een aanstellingspas nodig waarmee je aan de slag kunt. De aanstellingspas is jouw bevoegdheid om de werkzaamheden van een verkeersregelaar uit te kunnen voeren. Heb je de aanstellingspas nog niet? Dan is het goed mogelijk om een korte opleiding te volgen tot verkeersregelaar. Dit kan onder andere bij Binckwerk.nl. Hier volg je een 3-daagse opleiding en ontvang je na een goede afronding een aanstellingspas waarna je meteen kunt beginnen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Wil je graag als verkeersregelaar aan de slag maar heb je nog geen aanstellingspas, dan volg je de 3-daagse opleiding bij Binckwerk. De opleiding bestaat voor een groot deel uit praktijklessen, maar de eerste dag start met theorie. Je krijgt dan eerst informatie over het werk als verkeersregelaar en wat dit precies inhoudt. Ook maak je kennis met de signalen die je gaat gebruiken en leer je hoe je veilig je werk kan doen. Daarna beginnen de praktijklessen. Deze duren 2 dagen: je leert dan de basisregels en belangrijkste vaardigheden, zoals het gebruik van een portofoon. Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan ontvang je de landelijke aanstellingspas en kun je door het hele land worden ingezet.

Dit zijn jouw taken als verkeersregelaar

Een verkeersregelaar heeft als belangrijkste taak om het verkeer op een bepaalde locatie in goede banen te leiden. Als verkeersregelaar zorg je ervoor dat het verkeer op bouw- en infraprojecten goed verloopt. De verkeersregelaar bewaart de rust op drukke kruispunten en kent de verkeersregels uit het hoofd. Verder heeft de verkeersregelaar heeft alle wettelijke bevoegdheden waardoor verkeersdeelnemers verplicht zijn deze op te volgen. Een verkeersregelaar staat daardoor ook boven belijningen, verkeerslichten en verkeersborden. Een verkeersregelaar heeft niet de bevoegdheid om boetes uit te delen. Wel kan aangifte worden gedaan bij de politie wanneer een verkeersdeelnemer de regels niet wil opvolgen.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.